BeautyBlog

Waarvan krijg je puistjes? - woensdag 29 augustus 2018

 
 
Waarvan krijg je puistjes?
 
Er zijn allerlei oorzaken waardoor je puistjes krijgt. Hormoonwisselingen zoals in de puberteit bijvoorbeeld maar ook verkeerde voeding, stress of onvoldoende reinigen zijn bij de meeste mensen wel bekend. Maar er zijn ook oorzaken waar je niet direct aan zou denken. Ik noem er hier enkele op:

 
Puistjes van acneproducten. 
 
Ja, je leest het goed, van acneproducten kun je puistjes krijgen. Acneproducten zijn meestal bedoeld om een vette huid uit te drogen. Maar het kan zijn dat jouw puistjes niet veroorzaakt worden door een vette huid waardoor deze producten jouw huid veel te veel uitdrogen. De natuurlijke beschermlaag van je huid wordt dan aangetast en daarmee ook de bescherming tegen bacteriën. Resultaat: meer ontstekingen, meer puistjes.
Hoe kun je nu weten of dat bij jou het geval is? Door je huid eens te laten bekijken en behandelen door een ervaren schoonheidsspecialiste. Je krijgt dan een advies dat past bij jouw huid.
 
 
Vaak veranderen van verzorgingsproducten.
 
Je kent het vast wel; als het om het beste middeltje tegen puistjes gaat heeft iedereen een ander idee. Uit pure wanhoop probeer je het ene na het andere smeerseltje. Voor je het weet gebruik je allerlei producten en merken door elkaar. Zo kan het gebeuren dat de producten die je gebruikt elkaar tegenwerken. Ook krijgt je huid op deze manier niet de kans om aan een product te wennen. Je huid raakt helemaal uit balans en je acne verergert. Breng daarom structuur aan in je dagelijkse verzorging. Een schoonheidsspecialiste kan je hierbij helpen.
 
 
Acne door gebruik van borsteltje, kwast of sponsjes.
 
Vind jij dat ook zo handig, zo'n borsteltje om je huid grondig mee te reinigen? Gebruik je regelmatig sponsjes om je gezicht te schoon te maken of een kwast om je make-up aan te brengen? Dat zou zomaar de reden kunnen zijn waarom je steeds last blijft houden van puistjes. Zo'n handige borstel, kwast of spons is n.l. een perfecte voedingsbodem voor bacteriën die steeds weer voor nieuwe ontstekingen in je huid zorgen. Gebruik i.p.v. sponsjes liever iedere keer een schoon washandje. Of reinig je huid met je handen en spoel met stromend water af. Make-up kwasten kun je dagelijks reinigen met desinfecterende zeep.
 
 
Puistjes door smartphonegebruik.
 
Heb je er weleens bij stilgestaan hoeveel bacteriën zich op het scherm van je smartphone bevinden? Ga maar na. Je zit de hele dag met je vingers aan je scherm. Je houdt je scherm tegen je gezicht. Je zit met je vingers aan je gezicht te krabben of te wrijven en daarna weer aan je telefoon. Je telefoon is daarom een bron van besmetting. Was regelmatig je handen en maak je scherm schoon bijvoorbeeld met een brillendoekje.
 
 
Acne door vitamine D tekort.
Vitamine D wordt in je huid aangemaakt onder invloed van de zon. In de wintermaanden of als je veel binnen zit en dus weinig in de zon komt, heb je al gauw een tekort aan vitamine D. Bij een tekort aan vitamine D heb je een verlaagde weerstand. Ook de weerstand van de huid is dan niet optimaal waardoor je huid gevoeliger is voor bacteriën. Meer puistjes zijn het gevolg. Ga daarom indien mogelijk regelmatig 10 tot 15 minuten in de zon. Wil je langer in de zon blijven gebruik dan een product met een zonnefilter (SPF).
 
 
Wat werkt het beste tegen puistjes?
 
Deze vraag is niet zomaar te beantwoorden. Wat bij iemand anders fantastisch werkt kan bij jou misschien helemaal niets doen of zelfs je acne verergeren. 
Het allerbelangrijkste is te achterhalen waardoor je puistjes veroorzaakt worden. Pas dan weet je wat voor jou de beste oplossing is. Een professional kan je daarbij helpen.
Maak nu een afspraak en we gaan samen aan de slag om het beste uit jouw huid te halen.
 
 
Bekijk ook: Acne en onzuivere huid.
 
 
 


 
 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 11 + 0 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >