BeautyBlog

Wat doet stress met je huid? - dinsdag 20 september 2022

 
 
 
Wat doet stress met je huid?
 
We hebben er allemaal wel eens last van: stress. Daar is op zich niets mis mee. Stress houdt je namelijk ook scherp. In geval van stress maakt je lichaam het hormoon cortisol aan. Cortisol zorgt ervoor dat er snel energie vrijgemaakt wordt in het lichaam om direct te reageren in geval van spanning of gevaar.
 
Het gaat echter mis als door aanhoudende stress de hoeveelheid cortisol in je lichaam over een langere periode verhoogd is. Dat veroorzaakt problemen aan onder andere hart en bloedvaten maar wordt ook zichtbaar op je huid. Stress kan je huid flink "verzieken". Wat zie je dan aan je huid?
 
 
Stress verergert ieder huidprobleem.
 
Eigenlijk kun je wel stellen dat stress íeder huidprobleem verergert of zelfs huidproblemen veroorzaakt.
 • Stress maakt dat je er 3 tot 5 jaar ouder uitziet.
 • Stress veroorzaakt meer ontstekingen en roodheid bij rosacea.
 • Stress maakt een acnehuid onrustiger met meer roodheid en ontstekingen.
 • Stress veroorzaakt roodheid en vlekken in een droge huid.
 • Stress veroorzaakt meer roodheid en schilfering bij eczeem en psoriasis.
 
Van stress krijg je een droge en doffe huid.
 
Als je last hebt van stress is de doorbloeding van je huid slechter en vertraagt de aanmaak van nieuwe huidcellen. Hierdoor gaat je huid er dof, droog, en futloos uitzien. Het lijkt alsof er een grauwsluier over je huid ligt.
Bovendien verslechtert de huidbarrière waardoor je huid uit balans raakt. Je huid kan daardoor het vocht niet goed meer vasthouden en wordt droger, raakt geïrriteerd en vertoont rode vlekken.
 
 
Van stress krijg je meer puistjes.
 
Als je last heb van een onzuivere huid of acne zal dit onder invloed van stress verergeren. Stress stimuleert namelijk de talgproductie in de huid waardoor je huid vetter wordt en er meer mee-eters en puistjes ontstaan. Omdat stress ook de weerstand van je huid vermindert wordt de huid vatbaarder voor bacteriën die ontstekingen veroorzaken.
 
 
Van stress krijg je rimpels.
 
Stress maakt je huid letterlijk ouder. Door aanhoudende stress ontstaan vrije radicalen in de huid die je huid sneller doen verouderen. Je krijgt vroegtijdig last van rimpels en huidverslapping. 
Daar komt nog eens bij dat je in tijden van aanhoudende stress gewoonlijk ook slechter slaapt. Je huid krijgt daardoor niet de kans zich 's-nachts weer optimaal te herstellen. Een vermoeide uitdrukking en kringen en wallen onder de ogen zijn het gevolg.
 
Om je huid te kunnen verbeteren zul je ook de oorzaak van stress in je leven aan moeten pakken of zorgen dat je lichaam beter met stress om kan gaan. Hoe pak je dat aan?
 
 
Beter omgaan met stress.
 
Helaas is het niet altijd mogelijk om stress uit je leven te verbannen. Wel kun je een aantal dingen doen om beter om te gaan met stress. Enkele tips:
 • Beweeg elke dag een half uurtje, liefst in de buitenlucht. Daar word je rustiger van.
 • Doe ademhalingsoefeningen om een betere doorbloeding te krijgen.
 • Ga op een vaste tijd naar bed, dat bevordert de slaap.
 • Ga sporten. Je krijgt er een goed gevoel van en het maakt je rustiger.
 • Gebruik speciale voedingssupplementen om je weerstand te verhogen en je lichaam en je huid stressbestendig te maken.
 • Doe elke dag iets leuks voor jezelf voor meer balans in je leven. Verwen jezelf bijvoorbeeld eens met een ontspannende behandeling bij de schoonheidsspecialiste.
 
Wat kan de schoonheidsspecialiste voor je doen?
 
Allereerst is het heerlijk om je bij de schoonheidsspecialiste eens lekker te laten verwennen. Een uurtje in de behandelstoel doet wonderen.
Daarnaast zijn er diverse behandelingen mogelijk om de symptomen van stress op je huid zoals droogte, dofheid, futloosheid, rode vlekken of ontstekingen aan te pakken en je huid weer in balans te brengen. Maak eens een afspraak en laat je informeren over de beste behandeling voor jouw huid.

 

 
 
 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam drie + negen = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >