BeautyBlog

De overgang, dit gebeurt er met je huid. - dinsdag 16 februari 2021

 
Afbeelding invoegen
 
 
De overgang en je huid.
 
De overgang is een ingrijpende periode waar elke vrouw mee te maken krijgt. Opvliegers, hartkloppingen, stemmingswisselingen, slecht slapen, dat zijn nog maar enkele van de vele ongemakken waar je in de overgang mee te maken kunt krijgen. Ook met je huid gebeurt er van alles in deze periode.
 
 
Je huid verandert in de overgang. 
 
Ik ga het niet mooier maken dan het is, als je niets doet gebeurt het volgende met je huid:
 • Er verschijnen rimpels doordat de hoeveelheid collageen in je huid afneemt.
 • Je huid wordt slapper en je krijgt "hamsterwangetjes" doordat de elasticiteit van je huid vermindert.
 • Je huid wordt droger en gevoeliger omdat je huid minder goed in staat is om vocht vast te houden.
 • En je huid wordt dunner en verliest aan volume waardoor je wangen in kunnen gaan vallen. 
De oorzaak van alle ongemakken en veranderingen in de overgang is de afname van het hormoon oestrogeen. Helaas heeft die oestrogeenafname directe gevolgen voor de conditie van je huid.
 
En er gebeurt nog meer. Doordat de oestrogeenproductie in je lichaam afneemt, krijgt een ander hormoon de overhand; testosteron, ook wel het mannelijk hormoon genoemd. Dit kan tot vervelende zaken leiden zoals:
 • Ongewenste haargroei in het gezicht.
 • Puistjes.
 • En een rode huid.
Het is helaas geen fijn vooruitzicht maar ik heb goed nieuws voor je: er zijn heel veel mogelijkheden om dit proces af te remmen. Dat kan door behandelingen in de schoonheidssalon maar ook jijzelf hebt hier invloed op.
 
 
De schoonheidsspecialiste tijdens de overgang.
 
Het verouderingsproces is zeker af te remmen. De veranderingen in je huid vragen om een andere aanpak dan vóór de overgang. De schoonheidsspecialiste kan je daarbij helpen. Producten en behandelingen zijn er nu vooral op gericht om je huid te stimuleren en te activeren waardoor je huid een frissere, gladdere, stevigere en vitalere uitstraling krijgt. 
 
Deze behandelingen zijn perfect voor een huid in en na de overgang:
 1. Bindweefselmassage is een fantastische manier om de doorbloeding in je huid te verbeteren en de collageenproductie te stimuleren.
 2. Een professionele peeling helpt je huid om dode huidcellen af te stoten waardoor je huid een frissere en gladdere uitstraling krijgt.
 3. Micro-needling voor huidvernieuwing en huidverstrakking.
 4. De producten en behandelingen van La Colline op basis van celtherapie die werken als een personal trainer voor je huid waarmee je je huid letterlijk verjongt.
Het mooiste resultaat geeft een combinatie van deze behandelingen. Hoe eerder je ermee begint, hoe beter. Maar ook al heb je de nodige rimpels en is je huid wat verslapt, met de juiste producten en behandelingen is er voor iedere huid nog veel winst te behalen. Ook als 40-, 50- of 60-plusser kun jij er stralend uitzien en goed en vol zelfvertrouwen in je vel zitten.
 
 
En dit kun je zelf doen. 
 
 1. Houd je huid actief door hem regelmatig te exfoliëren oftewel te peelen. Het is hierbij belangrijk een passend en niet te agressief product te gebruiken zoals een enzymatische peeling of een product met glycolzuur. 
 2. Gebruik elke dag een zonnefilter (SPF) om te voorkomen dat UV licht het collageen in je huid beschadigt.
 3. Leef gezond, eet veel groente en fruit, beweeg regelmatig, slaap voldoende en zorg voor de nodige ontspanning.
 4. Ondersteun je huid en je algemene gezondheid met de voedingssupplementen van ScKIN Nutrition die je inneemt om je huid van binnenuit te voorzien van extra collageen en omega3 wat zorgt voor een stevigere en vitalere huid.
Kun je wel wat hulp gebruiken om je huid in goede conditie te houden? Neem dan gerust contact met mij op. Het is n.l. mijn passie om 40+ vrouwen te helpen om mooi ouder te worden.
 
 
Afbeelding invoegen
 
 

 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam 6 + vijftien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >