BeautyBlog

Retinol - zaterdag 12 februari 2022

 
Retinol.
 
Een wondermiddel met gebruiksaanwijzing.
 
Retinol is een bijzonder ingrediënt in cosmetica en bijzonder populair. Retinol zorgt n.l. voor een mooie en gladde huid en biedt voor allerlei huidtypes en huidproblemen een fantastische oplossing.
 
Retinol is geschikt voor de volgende huidtypes:
 • normaal
 • vet
 • gecombineerd
 • droog
 • en zelfs voor de gevoelige huid.
 
Daarnaast geeft het mooie resultaten bij huidproblemen zoals: 
 • lijntjes en rimpels
 • ongelijkmatige teint
 • verlies van stevigheid 
  Afbeelding invoegen
 
Wat is retinol eigenlijk?
 
Retinol is een pure vorm van de vitamine A die je huid van nature gebruikt in haar regeneratie- en herstelcyclus. Het wordt vaak aanbevolen door dermatologen als ingrediënt tegen veroudering. Retinol is n.l. het best wetenschappelijk onderzochte cosmetische ingrediënt. Het is klinisch bewezen dat retinol het vermogen heeft om je huid te vernieuwen.
 
De verjongende voordelen van retinol zijn onder meer een diepgaande, zichtbare vermindering van fijne lijntjes en rimpels en duidelijke verbeteringen in textuur, stevigheid en uitstraling van je huid.
 
Vitamine A is een cruciaal onderdeel van de chemie van veel systemen in het lichaam, van huid tot zicht. Het wordt vaak een essentiële voedingsstof genoemd omdat het niet door het lichaam kan worden aangemaakt en via een dieet of supplementen moet worden verkregen. 
 
 
Is retinol een soort peeling?
 
Nee, retinol werkt niet door de huid te exfoliëren (peeling) en dode huidcellen te verwijderen, maar biedt eerder zijn anti-verouderingseffecten door de celvernieuwing te stimuleren, waardoor nieuwe, gezonde cellen naar het huidoppervlak worden gebracht voor een jeugdiger uiterlijk.   
 
 
Wat is de beste leeftijd om retinol te gaan gebruiken?
 
Het is nooit te vroeg of te laat om retinol te gaan gebruiken om de zichtbare tekenen van veroudering te helpen voorkomen en corrigeren. De veelzijdigheid van deze krachtpatser tegen veroudering helpt gebruikers op elke leeftijd een levendigere, jeugdiger ogende huid te krijgen.  
 
 
Problemen door retinol gebruik.
 
Regelmatig kom ik mensen tegen die na het gebruik van retinol zeggen een allergische reactie hierop gehad te hebben. Meestal is er echter iets anders aan de hand.
 1. Men heeft het retinol product niet op de juiste manier gebruikt.
 2. Men heeft een product gebruikt met een traditionele vorm van retinol erin. Dit veroorzaakt regelmatig klachten als huidirritatie, roodheid, droogheid en schilfering.
Deze problemen zijn te voorkomen door je te laten adviseren door je schoonheidsspecialist. Zij/hij kent jouw huid als geen ander en zal je een advies kunnen geven over het gebruik van retinol dat precies past bij jouw huid.
 
Daarnaast kan ik de retinol producten van dr. Murad iedereen aanbevelen om de bijzondere door hemzelf ontwikkelde Retinol Tri-Active Technology.
 
 
Wat maakt de retinol producten van dr. Murad zo bijzonder?

Er is een groot verschil tussen de Retinol Tri-Active Technology die Murad gebruikt en andere Retinol-ingrediënten in andere merken. Veel retinolformules vertrouwen op een enkele vorm van retinol om resultaten te behalen. Het nadeel hiervan is dat het enige tijd duurt voor je resultaat ziet en dat veel gebruikers klagen over irritatie van de huid..
 
De gepatenteerde Murad formule overwint deze traditionele nadelen van retinol met een unieke combinatie van 3 retinol-technologieën:
 1. snelwerkende retinoïde: gaat aan het werk bij het aanbrengen voor snelle, zichtbare resultaten.
 2. time-released retinol: regelt de afgifte van retinol voor blijvende voordelen terwijl de kans op irritatie wordt geminimaliseerd
 3. een retinol-booster: bij gebruik in combinatie met retinol versterkt deze booster het vermogen van retinol om de celvernieuwing te verhogen, één van de belangrijkste acties van retinol voor een jeugdiger ogende huid.
Bovendien helpen hydraterende ingrediënten de huid te hydrateren en te kalmeren, waardoor mogelijke irritatie wordt geminimaliseerd en de prestaties worden geoptimaliseerd om snel zichtbare resultaten te verkrijgen. 
 
Afbeelding invoegen
 
 
 
De retinol serie van Murad bestaat uit 3 producten:
 • Het Retinol Youth Renewal Serum. Dit serum biedt verbetering van lijntjes en rimpels, gladheid en uitstraling van je huid al na 2 weken en aanhoudende verbetering bij voortgezet gebruik.
 • De Retinol Youth Renewal Night Cream. Verbetert het uiterlijk van stevigheid en rimpels terwijl het intens hydrateert en de huidbarrière versterkt.
 • Het Rerinol Youth Renewal Eye Serum. Dit oogserum is gericht op zichtbare versteviging en het verminderen van lijntjes, rimpels en donkere kringen rond de ogen.
 
Tips bij retinolgebruik. 
 1. Retinolproducten zijn over het algemeen alleen geschikt voor gebruik in de avond.
 2. Studies hebben aangetoond dat retinol de huid gevoeliger kan maken voor de zon. Het is daarom belangrijk om overdag altijd een product met een zonnefilter (SPF 30) te gebruiken bij het gebruik van retinoïde producten in de nacht.
 3. Bij zwangerschap en borstvoeding is overleg met je arts of verloskundige aan te bevelen als je retinolproducten wilt gebruiken.
 

 
 
 

 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam vijf + 14 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >