BeautyBlog

Alles over peelings - woensdag 11 september 2019

 
Afbeelding invoegen

Waarom een peeling voor je huid?

Dag in dag uit is je huid bezig om nieuwe huidcellen aan te maken. Deze nieuwe huidcellen worden aangemaakt in de onderste laag van je opperhuid. Ze groeien naar het huidoppervlak en vormen daar de hoornlaag. Na ongeveer 28 dagen worden ze daar als dode huidcel afgestoten. Tenminste……. als het goed is.

Door allerlei factoren verloopt dit proces namelijk niet altijd even soepel. Denk hierbij aan       
  • Het gebruik van crèmes met veel vetten of minerale oliën. De dode huidcellen plakken hierdoor aan elkaar en de huid heeft moeite om ze af te stoten.      
  • Het niet goed reinigen van de huid. Er ontstaat een samenklontering van make-up resten, vetstoffen, dode huidcellen en andere vervuiling aan het huidoppervlak en in de poriën.      
  • Huidveroudering. Naarmate men ouder wordt verloopt de celdeling trager. Er worden minder snel nieuwe huidcellen aangemaakt waardoor oude huidcellen langer aan de huid blijven kleven.    
  • Verblijf in de zon of gebruik van de zonnebank. Als bescherming tegen de zon gaat de huid zich verdikken. D.w.z. dat er meer lagen dode huidcellen ontstaan.

Wanneer is een peeling nodig?

Als het afstoten van dode huidcellen aan het huidoppervlak niet goed verloopt zie je dat aan       
  • Een doffe, futloze huid.       
  • Een droge, trekkerige huid met fijne lijntjes.
  • Verstopte poriën, comedonen (mee-eters) en acne.
  • Een grauwsluier over de huid.        
  • Een ruwe of vlekkerige huid.
De huid is dan toe aan een professionele peeling.


Er bestaan verschillende soorten peelings:
  1. De mechanische peeling: hierin zitten kleine korreltjes of pitjes die de dode huidcellen afschuren. Dit wordt ook wel een scrub genoemd.
  2. De enzymatische peeling: deze enzymen hebben een eiwitsplitsende werking waardoor dode huidcellen worden losgeweekt zonder te schuren. Zeer geschikt voor de gevoelige huid en bij actieve acne.
  3. De chemische peeling: dit is een peeling op basis van zuren (bijv. glycol-, salicyl- of melkzuur) die een oppervlakkig laagje van de huid verwijderen. Dit klinkt wellicht eng, maar is het zeker niet als het op de juiste manier gebeurt! Deze zgn. fruitzuurpeelings zijn er in verschillende sterktes. De lichtere fruitzuurpeelings zijn soms geschikt voor thuisgebruik maar de sterkere zuren zijn alleen veilig in gebruik als ze door een professional aangebracht worden. Hiervoor kom je dus naar het schoonheidsinstituut.
         
Wat is het resultaat van een peeling?

Na een peeling is de huid direct      
  • Gladder
  • Zachter         
  • Schoner       
  • Frisser         
  • Egaler         
  • En stralender.

Waarom kuren met peelings?

Al na 1 behandeling ziet de huid er stralender uit en voelt beter en schoner aan. Maar om daadwerkelijk huidverjonging of huidverbetering te krijgen zoals vermindering van lijntjes en rimpels, acne, pigmentvlekken of grove poriën zijn meerdere opeenvolgende behandelingen nodig. Voor een optimaal resultaat adviseer ik 4-6 behandelingen met oplopende sterktes om de één à twee weken. Om het behaalde resultaat van een kuur te behouden is iedere 4 tot 6 weken een onderhoudsbehandeling nodig. Overmatig zonlicht en roken hebben een nadelige invloed op het resultaat.




 

Thuis kuren.

Ben je niet in de gelegenheid om 4 tot 6 maal achtereenvolgens naar het schoonheidsinstituut te komen voor behandeling, dan bestaat er ook een mogelijkheid om thuis te kuren met peelings. Zowel La Colline als Murad heeft producten om thuis in kuurvorm de huid te peelen met mooie resultaten. Ideaal voor het voor- en najaar. Vraag gerust om advies.

Huidverzorging na een peeling.

Een peeling of scrub verhoogt het opnamevermogen van de huid. Gebruik dit om de huid van extra werkstoffen te voorzien door meteen na de peeling een masker en/of serum te gebruiken alvorens je je crème aanbrengt. Hierdoor zal je huid nog meer gaan stralen.

Omdat door het peelen van de huid de natuurlijke weerstand tegen UV straling vermindert is het belangrijk om tot 10 dagen na een peeling een dagcrème met zonnefilter te gebruiken. Ook in de winter! 


Heb je vragen?

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen of wil je je ervaringen met peelings met anderen delen? Plaats hieronder dan een reactie of stuur een mail.
 
 
Anderen bekeken ook: PeelingHuidveroudering.
 


Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam drie + dertien = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >