Micro-needling.
 
Wat is micro-needling?
 
Micro-needling is een behandelmethode waarbij op een veilige en gecontroleerde wijze microscopisch kleine kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Deze behandelmethode wordt gebruikt om huidproblemen aan te pakken bij de oorsprong, in de huidlaag waar ze ontstaan.
 
 
Hoe werkt micro-needling?
 
Met een roller of een pen met steriele zeer fijne naaldjes van chirurgisch staal worden er talloze kanaaltjes in de huid gemaakt. Het daarna opgebrachte serum met werkstoffen komt via de ontstane kanaaltjes in de huid terecht precies op de plek waar het huidprobleem zich bevindt. Hierdoor wordt een proces op gang gebracht waarbij de huid zichzelf gaat herstellen.
 
 
Waarom micro-needling?
 
Micro-needling is een effectieve techniek om de volgende huidproblemen aan te pakken:
 • Huidverslapping en rimpels; doordat het natuurlijke herstelproces van de huid wordt geactiveerd ontstaat een natuurlijke en langdurige verjonging van de huid.
 • (Acne-)littekens; door aanmaak van collageen en elastine en herstructurering van het huidweefsel vervagen de littekens.
 • Grove poriën; door verbetering van de elasticiteit van de huid wordt het huidoppervlak egaler.
 • Pigmentvlekken; door toediening van de juiste werkstoffen wordt oud pigment opgeruimd en wordt de productie van nieuw pigment genormaliseerd.
 • Acne; door toediening van de juiste werkstoffen wordt het huidherstel op gang gebracht.
 • Rosacea; in sommige gevallen om het huidherstel op gang te brengen.
 
De voorbereiding.
 
Micro-needling is een intensieve behandeling. Het is van groot belang dat er voorafgaand aan de behandeling een uitgebreide intake wordt gedaan. Aan de hand van een vragenlijst en een huidanalyse wordt bepaald of deze behandelmethode geschikt is voor jouw huid.
Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld en krijg je adviezen hoe je huid voor te bereiden op de behandeling om het hoogst haalbare resultaat te bereiken.

 
Hoe ziet een microneedling behandeling eruit?
 
Een microneedling behandeling verloopt als volgt:
 • Je huid wordt intensief gereinigd.
 • Je huid wordt op de behandeling voorbereid d.m.v. een zuurstofmasker.
 • Je huid wordt gedesinfecteerd en het needlen gaat beginnen.
 • Direct na het needlen wordt een ampul opgebracht met werkstoffen.
 • Een peptide gel masker wordt aangebracht om de huid te kalmeren, te herstellen en het vochtgehalte van de huid te verbeteren.
 • De behandeling wordt afgesloten met een postcream en een zonnefilter.
 
 
Hoeveel behandelingen zijn er nodig?
 
De micro-needling behandeling wordt meestal in een kuur van 4 tot 6 behandelingen gegeven. Afhankelijk van het huidprobleem wat aangepakt wordt vinden de behandelingen iedere 2 tot 8 weken plaats.
 

Na de behandeling. 
 • Na de behandeling is er een lichte roodheid te zien. Dit effect kan tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. Ook kan je huid na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof je te lang in de zon hebt gezeten, en licht gaan schilferen.
 • Vermijd de eerste 48 uur na de behandeling sporten, een hete douche of bad, sauna, zwembad of zee.
 • Na afloop van de behandeling krijg je instructies voor de thuisverzorging waaronder het gebruik van een zonbescherming tot zeker 14 dagen na de behandeling. Het is van groot belang dat deze instructies goed opgevolgd worden om vervelende reacties achteraf te voorkomen.

Het resultaat van micro-needling.
 
Het resultaat van micro-needling is sterk afhankelijk van het herstelvermogen van de huid. Dit wordt o.a. bepaald door je leeftijd, de conditie van je huid, je algehele gezondheid en je voedingspatroon.
Bij behandeling van pigmentvlekken en acne zie je over het algemeen al vrij snel verbetering. Voor verbetering van huidverslapping, rimpels, grove poriën en littekens is meer tijd nodig. Dit is een langzaam proces wat nog doorgaat tot wel 6 maanden na de laatste behandeling. Pas dan is het uiteindelijke resultaat zichtbaar.


Tarieven
 
 
Micro-needling hele gezicht
 
150,-
Micro-needling gezicht + oogcontour 180,-
Micro-needling oogcontour i.c.m. een gezichtsbehandeling  35,-
Micro-needling oogcontour als losse behandeling  49,95
Micro-needling plaatselijk, bijv. van een litteken, vanaf

 35,-