BeautyBlog

Goede voornemens - maandag 30 december 2019

 

 
 
Goede voornemens.
 
Rond Oud & Nieuw maken veel mensen goede voornemens. Prettige bijkomstigheid: deze goede voornemens zullen ook je huid enorm verbeteren:
  • "Stoppen met roken." Door te stoppen met roken zal niet alleen je gezondheid en conditie verbeteren maar ook je huid. Roken zorgt voor een slechtere doorbloeding van je huid en ook wordt de laag dode huidcellen dikker. Hierdoor gaat je huid er grauwer en valer uitzien. Ook de huid rond je ogen kleurt hierdoor donkerder. Bovendien veroorzaakt roken rimpels en het bekende "plooirokje" rond de mond.
  • "Nooit meer onbeschermd zonnen." 90% van de verschijnselen van huidveroudering wordt veroorzaakt door zonnestraling. Als je mooi oud wilt worden, gebruik dan dagelijks een zonnebrandcrème. Ook op bewolkte dagen en in de winter . Uit recent onderzoek is gebleken dat dagelijks gebruik van een zonnefilter zelfs bestaande huidveroudering vermindert.
  • "Minder stress." Door stress stijgt de hoeveelheid stresshormoon (cortisol) in je lichaam. Dit kan leiden tot vorming van puistjes en verslechtering van je huidbarrière waardoor je huid droog en dof wordt. Ook kan je huid geïrriteerd raken, gaan ontsteken (eczeem) of rood worden. Chronische stress veroorzaakt ook een versnelde veroudering van je huid.
  • "Vroeger naar bed." Door te weinig slapen gebeurd er eigenlijk hetzelfde met je huid als bij teveel stress. Wat de gevolgen hiervan zijn lees je hierboven. Bovendien heeft de huid voldoende nachtrust nodig om zich te herstellen en nieuw collageen aan te maken.
  • "Minder alcohol drinken." Alcohol verwijdt de bloedvaten. Dit is vooral voor mensen met couperose of rosacea schadelijk voor de huid. Alcohol drinken in de zon zorgt bovendien voor een snellere verbranding van je huid. 
  • "Minder snoepen." Met name snelle suikers zoals die zitten in o.a. snoep, koek, wit brood, pasta en pizzabodems beschadigen het collageen en elastine in je huid waardoor je sneller rimpels krijgt. Ook verergeren deze suikers acne en rosacea.
  •  "Meer bewegen." Meer beweging zorgt voor een fitter lichaam, een betere doorbloeding en een beter humeur. Hierdoor zal ook je huid meer gaan stralen.
 
Welke goede voornemens heb jij gemaakt?
 
 
Lees ook: Zonbescherming in de winter  en  Huidverzorging in de winter
 
 

Reacties:

Er zijn nog geen reacties op dit bericht geplaatst.


Reageren:

Anti-spam zeven + 4 = (antwoord in cijfers invullen!)


Terug naar de vorige pagina >